Løpsinfo/reglement

Deltakere i NM må ha gyldig lisens og medlemskap i klubb tilknyttet NMF, og NM er åpent for førere fra og med året de fyller 13 år. Lisensen skal vises ved registrering. Supportklasser er åpne for alle.

Stevneleder:

Jonas B. Ramsrud, 92453745, jonas.ramsrud(a)gmail.com

Banen:

680m2 ETS-teppe og ETS-kopper.

Løpsoppsett:

Organisert heattrening med reseeding, der de tre beste sammenhengende runder er tellende. Kvalifisering kjøres som round by round med 3 av 5 beste tellende. 2 av 3 beste finaler tellende.

Antall førere:

Det kreves minimum fem førere i den enkelte klasse for at løp i klassen skal bli avviklet. Er det ikke nok førere 19. mars 23:59 slettes klassen(e). For NM-klassene kreves det 10 startende for å kåre en norgesmester.

Påmelding: 

Påmelding gjøres på pamelding.honefossrc-klubb.no (MyRCM)

Påmeldingsavgift:

500,- for senior, 300,- for junior (u18) og tilleggsklasser.

Påmeldingsfrist:

Senest søndag 19. mars 23:59. Etteranmelding innen 22. mars mot et gebyr på 100,-.

Reglement:

Konkurransen arrangeres i overensstemmelse med NMF/RSM sine nasjonale konkurranseregler, samt eventuelle tilleggsregler og sunn fornuft. Maks tillatt nominell batterispenning er 3,7v/celle. Maks spenning for alle klasser er 8,40v, med unntak av 1:12 track der maks spenning er 4,20v. 1:12 track kjører heat på 8 minutter, de andre klassene kjører heat på 5 minutter.

I touring stock er det kun tillatt med to komplette sett hjul, samt blinky ESC og 13,5t motor i henhold til EFRA/ROAR. I touring modified er det kun tillatt med tre komplette sett med hjul.

M-chassis deles inn i to klasser; Pro og Stock. Klassene kjøres sammen på banen, men deles i hver sin resultatliste og med egen premiering til begge klasser. M-chassis Pro følger regelverket til Minicupen, mens i M-chassis Stock følger regelverket som benyttes hos Moss RC-bilklubb.

Formel 1 tar utgangspunkt i ETS-regelverket. Blinky ESC og 21,5t motor.